Цимбал А.С. Удосконалення способів підготовки бурякової сировини до процесу екстрагування цукру: Автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / А.С. Цимбал ; Укр. держ. ун-т харч. технологій. — К., 1999. — 20 с. — укp.
Дисертацію присвячено вивченню фізико-хімічних властивостей бурякової тканини в процесі теплової та електричної обробки. Встановлено на мікро- і макро рівнях зміну фізичного стану бурякової тканини при температурі вище 40 градусів С. Розроблено математичну модель процесу електрообробки сокостружкової суміші та оптимізовано параметри процесу електрообробки. Удосконалено, випробувано і впроваджено ефективні способи та апарати для стабілізації теплового режиму в ошпарювачах КДА та попередньої електрообробки сокостружкової суміші перед колонним екстрактором.